Geen widgets gevonden in de zijbalk

Ajax icoon: Daphne Koster

Daphne Helena Koster werd op 13 maart 1981 geboren in Den Haag, en speelt sinds 2012 voor Ajax Amsterdam. Daphne Koster was ook altijd een vaste kracht in het Nederlands elftal, ze speelde daarvoor in totaal 139 interlands.

Jeugd

Op 6-jarige leeftijd begon Koster te voetballen bij SVA Assendelft, toen ze veertien was werd ze voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands elftal voor meisjes onder de zestien, op haar zestiende werd ze voor het eerst uitgenodigd voor het Nederlands Vrouwenelftal. Tot haar 19e speelde ze in Assendelft , daarna vertrok ze naar Ter Leede wat op dat moment de absolute top in Nederland was.

In haar eerste jaar bij Ter Leede pakte ze gelijk het kampioenschap en de beker. Ze werd in dat jaar ook nog eens uitgeroepen tot beste speelster in de hoofdklasse. Na zeven seizoenen verliet ze Ter Leede om voor AZ Alkmaar te gaan spelen.

Speelster bij AZ

In haar eerste seizoen bij AZ speelde ze alle wedstrijden en kwam als verdedigster ook nog eens twee keer tot scoren, en ze behaalde direct de landstitel. In het tweede jaar speelde ze ook weer alle wedstrijden en kwam vier keer tot scoren, en werd ze weer landskampioen. In het derde seizoen maakte Daphne kenbaar graag de Alkmaarse club te willen verlaten om te gaan voetballen in Amerika, het land waar vrouwenvoetbal op een zeer hoog niveau wordt gespeeld.

Sky Blue FC

Daphne Koster tekende voor een jaar bij Sky Blue FC in New Jersey, ze eindigde met haar ploeg op de vijfde plaats, haar coach werd vervangen en de nieuwe coach Rick Stainton ging haar gebruiken op de rechtsbackpositie, wat niet haar favoriete plek is. Lang bleef ze niet in Amerika en keerde terug bij AZ, al snel raakte ze geblesseerd, en een operatie was nodig. Spelen voor AZ deed ze niet meer omdat de vrouwentak bij AZ op hield te bestaan. De hele selectie van AZ ging over naar SC Telstar VVNH, maar ze speelde daar door blessures maar acht wedstrijden.

Ajax elftal

In 2011 maakte ze de overstap naar het vrouwenteam van Ajax waar ze nog steeds deel uit maakt van de selectie. Vanaf 1997 kwam Koster ook regelmatig uit voor het Nederlands Elftal, ze kwam in totaal tot 139 interlands. Dat hadden er veel meer kunnen zijn, door een conflict met de toenmalige damescoach Vera Pauw is ze een tijdlang niet voor de Oranje Leeuwinnen uitgekomen. Haar hoogtepunt bij het Nederlands Elftal was de halve finale tijden het EK van 2009.