Geen widgets gevonden in de zijbalk

Ajax vrouwen in de competitie 2016-2017

De Ajax vrouwen doen het uitstekend in de competitie en staan negen punten voor op ADO Den Haag en zelfs elf op FC Twente de kampioen van vorig jaar. Ajax moet nog vijf wedstrijden spelen voor dat de play-offs beginnen. Ook wordt er nog gestreden om de KNVB Beker, daar is de ploeg inmiddels doorgedrongen tot de kwartfinales en moet het daar opnemen tegen naaste concurrent ADO Den Haag, die wedstrijd wordt gespeeld op elf of twaalf maart.


Competitie

De competitie bij de vrouwen gaat over 21 speelronden, alle ploegen spelen drie maal tegen elkaar. Ajax heeft het geluk dat het tegen de concurrerende ploegen FC Twente en ADO Den Haag maar één keer uit hoeft te spelen en twee keer een thuiswedstrijd heeft. Na de reguliere competitie vinden de play-offs plaats daar wordt dan bepaald wie de landskampioen bij de vrouwen is. Aan de competitie bij de vrouwen doen acht teams mee.

Stand

Na zestien gespeelde wedstrijden staat Ajax ruim bovenaan met 44 punten, gevolgd door ADO Den Haag met 35 punten. Regerend landskampioen FC Twente staat op de derde plaats met 33 punten. Onderaan staan Achilles´29 uit Groesbeek met slechts 7 punten en PEC Zwolle met 5 punter, beide ploegen moeten dan ook vrezen voor hun plek. De landskampioen bij de vrouwen gaan het volgende seizoen spelen in de Champions League. De vrouwen van FC Twente speelden dit jaar in de Champions League maar werden in de achtste finales uitgeschakeld door FC Barcelona.