Geen widgets gevonden in de zijbalk

Ajax vrouwen en het Nederlands Elftal

Het Nederlands elftal ook wel bijgenaamd de Oranje Leeuwinnen gaan naar een steeds hoger niveau, de Oranje Leeuwinnen staan inmiddels op de twaalfde plaats van de FIFA ranking.

Sarina Wiegman

Sarina Wiegman is de nieuwe bondscoach van het Nederlands Vrouwenelftal, zij is de opvolgster van Arjan van der Laan. De bondscoach heeft de beschikking over een selectie van 23 personen. Veel van de vrouwen spelen in de sterke buitenlandse competitie in Frankrijk, Duitsland en Engeland. Maar natuurlijk zitten er ook speelsters bij de selectie die de overstap naar het buitenland nog niet hebben gemaakt en nog bij één van de Nederlandse topclubs spelen.

Ajax speelsters bij Oranje

Veel speelsters dus uit de sterke buitenlandse competities, maar de Ajax vrouwen passen prima in dit Nederlands elftal. Liza van der Most is terug in de selectie van Sarina Wiegman, de verdedigster was sinds september 2014 niet meer geselecteerd voor de Leeuwinnen, maar maakt nu dus weer deel uit van de selectie. Ook middenveldster Desiree van Lunteren is weer opgeroepen voor Oranje samen met haar collega op het middenveld Kelly Zeeman. Ook oud-Ajacied Tessel Middag nu spelend voor Manchester City zit bij de selectie.

Ajacieden gaan mee naar EK

De Ajax vrouwen gaan binnenkort op trainingskamp met Oranje naar de Portugese Algarve waar ze deelnemen aan het toernooi om de Algarve Cup. Ze spelen daar tegen China, Australië en Zweden. Het toernooi is een goede graadmeter hoe het team van Sarina Wiegman er voor staat in de voorbereiding op het EK in eigen land. Het EK wordt gehouden van 16 juli tot en met 6 augustus, de tegenstanders op het EK zijn de traditioneel sterke Scandinavische ploegen van Noorwegen en Denemarken, ook de Belgische Rode Duivels maken deel uit van de poule waar de Oranje Leeuwinnen in zitten.