Geen widgets gevonden in de zijbalk

Dit seizoen schreef een speler of speelster van Ajax elke week een column voor de Ajax Nieuwsbrief. De internationals Jasper Cillessen, Daley Blind, Daphne Koster en Claudia van den Heiligenberg wisselden elkaar telkens af. Deze week is de laatste column van het seizoen van de hand van Claudia van den Heiligenberg.

Dit is mijn laatste column van het seizoen. Een mooi moment dus voor een terugblik op mijn eerste jaar bij Ajax. Ik heb de overstap naar deze club als heel mooi ervaren. Als team hebben we niet zo constant gespeeld, maar ik denk wel dat we stappen hebben gemaakt. Al kan ik het niet met een eerder seizoen vergelijken omdat ik toen bij Telstar speelde. Desalniettemin denk ik dat Ajax beter is geworden. We hadden een goede periode van tien zeges op een rij, kenden goede momenten maar ook heel slechte momenten in het begin van het seizoen. Die wisselende prestaties hebben denk ik te maken met het feit dat we een jonge ploeg hebben, die een flow makkelijk kan vasthouden, maar met tegenslagen moeilijker kan omgaan. Het zou lekker zijn als dat constanter gaat worden. Wij proberen zo mooi mogelijk voetbal te laten zien en dat vraagt veel van de groep. We zouden waarschijnlijk ook goed op de counter kunnen spelen, maar dat willen we niet. Ik denk wel dat we per seizoen beter zullen worden.

Uit welke speelsters de selectie van de Ajax Vrouwen volgend seizoen bestaat is nog niet bekend. Het is nu vrij rommelig met speelsters die al hebben gezegd weg te gaan, bijtekenen of speelsters die het nog niet weten. Linda Bakker en Babiche Roof gaan naar Telstar en ik denk dat ze daar weer in een warm bad komen. Het zal goed zijn als ze elke week in de basis staan en wellicht ontwikkelen ze zich zo goed dat we ze misschien weer bij Ajax terugzien. Carmen Manduapessy gaat een stapje lager, maar Buitenveldert is wel een topamateurclub. Ik wens de meiden in elk geval veel succes! Zelf ben ik er nog niet uit waar ik volgend jaar speel. Ook mijn contract bij Ajax had een looptijd van een seizoen en gezien mijn leeftijd is het moment daar, dat áls ik nog een stap naar het buitenland wil maken, ik het nu moet doen. Maar ik zit goed bij Ajax, alles is hier top en ook privé heb ik het goed naar mijn zin in Nederland. Dus ik weet het nog niet. De komende weken zal ik een beslissing nemen over mijn toekomst.

Maar eerst spelen we natuurlijk nog op 9 juni de bekerfinale op het terrein van AFC. Een mooie afsluiting van het seizoen. De focus ligt eerlijk gezegd nu al op die finale, terwijl we natuurlijk nog twee competitieduels moeten spelen. In de finale kunnen we de eerste prijs voor de Ajax Vrouwen pakken en dat is echt te gek. Logisch dat we daar naar uitkijken. Ik hoop dat we er een goede wedstrijd van kunnen maken met PSV/Eindhoven, want dat zal mooie reclame voor het vrouwenvoetbal zijn.

Als ik zo terugblik op dit seizoen en een hoogtepunt moet noemen dan had dat eigenlijk de wedstrijd in de ArenA tegen FC Twente moeten zijn, maar die verloren we. En ik win toch echt liever dan dat ik in het stadion mag spelen. Dus kies ik als hoogtepunt de winst in de Grolsch Veste tegen Twente. Die zege zal mij als teamprestatie het beste bijblijven. En persoonlijk vergeet ik de twee goals die ik tegen ADO maakte nooit meer.

Dit was mijn laatste column van het seizoen. Ik vond het leuk om maandelijks mijn verhaal over te brengen op de fans. Ik vind het fijn om zo ook de vaste supporters en de club te bedanken voor een mooi jaar bij Ajax. De fans en de club maken immers wie je bent. Dan hoop ik tenslotte dat jullie ons allemaal komen steunen bij de Wedstrijd van het Jaar!